Beste Chromebook voor school

Chromebooks zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met name in het onderwijs. In dit artikel bespreken we wat een Chromebook is, de voordelen van een Chromebook, waarom Chromebooks op scholen worden gebruikt en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste Chromebook voor school. We zullen ook ingaan op de beste merken Chromebooks en enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop die draait op het besturingssysteem Chrome OS, ontwikkeld door Google. Dit besturingssysteem is geoptimaliseerd voor internetgebruik en werkt voornamelijk met cloudgebaseerde applicaties. Dit betekent dat de meeste bestanden en applicaties op een Chromebook online worden opgeslagen en benaderd.m

Voordelen van een Chromebook

Er zijn verschillende redenen waarom Chromebooks populair zijn geworden, met name in het onderwijs. Enkele voordelen van een Chromebook zijn:

 1. Prijs: Chromebooks zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele laptops, waardoor ze een betaalbare optie zijn voor studenten en scholen.
 2. Snelheid: Chromebooks starten snel op en werken soepel, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik in de klas.
 3. Batterijduur: De meeste Chromebooks hebben een lange batterijduur, wat betekent dat ze een hele schooldag kunnen meegaan zonder op te laden.
 4. Beveiliging: Chrome OS is ontworpen met ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals automatische updates en sandboxing van applicaties, om de gebruiker te beschermen tegen virussen en malware.
 5. Eenvoud: Chromebooks zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor zowel leerlingen als docenten.

Waarom worden Chromebooks op scholen gebruikt?

De voordelen van Chromebooks maken ze bijzonder geschikt voor gebruik in het onderwijs. Scholen kiezen vaak voor Chromebooks vanwege hun betaalbaarheid, gebruiksgemak en integratie met Google Workspace for Education (voorheen G Suite for Education). Dit laatste biedt een reeks educatieve tools en apps, zoals Google Classroom, Google Drive en Google Meet, die speciaal zijn ontworpen voor samenwerking en leren in de klas.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Chromebook voor school?

Bij het kiezen van een Chromebook voor school zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Schermgrootte en resolutie: Kies een schermgrootte die comfortabel is voor langdurig gebruik en een resolutie die voldoende duidelijkheid biedt voor tekst en afbeeldingen.
 2. Processor en geheugen: Zorg voor een Chromebook met voldoende rekenkracht en geheugen om soepel te kunnen werken met meerdere openstaande tabs en apps.
 3. Opslagruimte: Hoewel veel bestanden en apps online worden opgeslagen, is het belangrijk om voldoende lokale opslagruimte te hebben voor het geval je bestanden offline wilt opslaan en openen.
 4. Batterijduur: Kies een Chromebook met een batterijduur die lang genoeg is om de hele schooldag mee te gaan.
 5. Connectiviteit: Controleer of de Chromebook voldoende poorten heeft, zoals USB, HDMI en een SD-kaartlezer, om te voldoen aan je connectiviteitsbehoeften.

Beste chromebook merken

 1. ASUS: ASUS staat bekend om het leveren van kwalitatief hoogwaardige Chromebooks met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden een breed scala aan modellen, waaronder convertibles en ruggedized opties voor het onderwijs.
 1. HP: HP heeft een solide reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties en biedt een verscheidenheid aan Chromebooks voor zowel studenten als docenten. Hun modellen variëren van instapniveau tot meer geavanceerde opties met krachtigere processors en grotere schermen.
 2. Lenovo: Lenovo is een populair merk in het onderwijs, met een reeks Chromebooks die zijn ontworpen voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze bieden zowel traditionele laptops als 2-in-1-modellen, ideaal voor studenten die op zoek zijn naar veelzijdigheid.
 3. Dell: Dell is een bekend merk dat bekend staat om het leveren van betrouwbare en goed presterende Chromebooks. Ze bieden verschillende modellen, waaronder opties die specifiek zijn gericht op het onderwijs, met functies zoals rubberen randen voor extra duurzaamheid en morsbestendige toetsenborden.
 4. Samsung: Samsung biedt een selectie Chromebooks die bekend staan om hun slanke ontwerp en heldere displays. Hoewel ze misschien iets duurder zijn dan sommige andere merken, bieden Samsung Chromebooks vaak een hoogwaardige gebruikerservaring en prestaties.

Veelgestelde vragen over de beste Chromebook voor school

Vraag: Zijn Chromebooks geschikt voor alle leeftijdsgroepen en onderwijsniveaus?

Antwoord: Ja, Chromebooks zijn geschikt voor studenten van alle leeftijden en onderwijsniveaus, van basisschool tot universiteit. Ze bieden een eenvoudige en toegankelijke manier om online te leren en samen te werken, waardoor ze ideaal zijn voor zowel jongere als oudere studenten.

Vraag: Kan ik Microsoft Office gebruiken op een Chromebook?

Antwoord: Hoewel je de traditionele desktopversies van Microsoft Office niet kunt installeren op een Chromebook, kun je wel gebruikmaken van de webgebaseerde versies van Word, Excel en PowerPoint via Office Online. Daarnaast zijn er ook Android-apps van Microsoft Office beschikbaar in de Google Play Store, die compatibel zijn met veel Chromebook-modellen.

Vraag: Wat gebeurt er als ik geen internetverbinding heb op mijn Chromebook?

Antwoord: Hoewel Chromebooks grotendeels afhankelijk zijn van een internetverbinding, zijn er verschillende offline functies en apps beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld offline werken aan Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, en er zijn verschillende offline apps beschikbaar in de Chrome Web Store.

Vraag: Moet ik een antivirusprogramma installeren op mijn Chromebook?

Antwoord: Nee, Chromebooks hebben ingebouwde beveiligingsfuncties zoals automatische updates en sandboxing van applicaties, waardoor ze goed beschermd zijn tegen virussen en malware. Het is over het algemeen niet nodig om een apart antivirusprogramma te installeren op een Chromebook.

In dit artikel hebben we besproken wat een Chromebook is, de voordelen van het gebruik van Chromebooks in het onderwijs, en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste Chromebook voor school. We hebben ook enkele van de beste merken Chromebooks belicht en veelgestelde vragen beantwoord. Met deze informatie ben je goed uitgerust om de beste Chromebook voor jouw schoolbehoeften te kiezen.