Beste Externe Hardeschijf

In het huidige digitale tijdperk, waarin we voortdurend foto’s, video’s en documenten genereren, is opslagruimte een essentiële behoefte geworden. Externe harde schijven zijn een uitstekende oplossing om uw gegevens veilig en toegankelijk te houden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beperkte opslagruimte op uw computer of laptop. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste externe harde schijf en presenteren we enkele van de best beoordeelde opties op de markt.

Beste Externe harde schijf van dit moment

 1. LaCie Rugged 2TB (onze favoriet)

Waarom een externe harde schijf?

Externe harde schijven bieden tal van voordelen, waaronder:

 • Extra opslagruimte: Bewaar al uw belangrijke bestanden, zoals foto’s, video’s, muziek en documenten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onvoldoende ruimte op uw computer.
 • Draagbaarheid: Neem uw gegevens gemakkelijk mee waar u ook gaat, dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp van externe harde schijven.
 • Back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw waardevolle gegevens om uzelf te beschermen tegen gegevensverlies door hardwarefouten, virussen of andere onvoorziene gebeurtenissen.
 • Compatibiliteit: Externe harde schijven kunnen eenvoudig worden aangesloten op verschillende apparaten, waardoor u gemakkelijk bestanden kunt overbrengen en delen tussen computers.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste externe harde schijf

 1. Opslagcapaciteit: Bepaal hoeveel opslagruimte u nodig heeft op basis van de hoeveelheid en het type gegevens die u wilt opslaan. Externe harde schijven zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 500 GB tot enkele terabytes (TB).
 2. Snelheid: De snelheid van een externe harde schijf wordt bepaald door de rotatiesnelheid (gemeten in omwentelingen per minuut of RPM) en de overdrachtssnelheid (gemeten in megabytes per seconde of MB/s). Een hogere snelheid betekent snellere bestandsoverdrachten en kortere laadtijden.
 3. Connectiviteit: Kies een externe harde schijf met een compatibele aansluiting voor uw apparaat, zoals USB, Thunderbolt of eSATA. Let op de versie van de aansluiting (bijv. USB 3.0 of USB-C) om te profiteren van de snelste overdrachtssnelheden.
 4. Betrouwbaarheid en duurzaamheid: Kies een externe harde schijf van een gerenommeerd merk en let op functies zoals schokbestendigheid en ingebouwde back-upsoftware om uw gegevens veilig en betrouwbaar te bewaren.
 5. Prijs: Bepaal uw budget en kies een externe harde schijf die de beste combinatie van capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid biedt voor uw specifieke behoeften.

Top Externe Harde Schijven op de Markt

 1. Western Digital My Passport: Deze draagbare externe harde schijf is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 TB tot 5 TB en beschikt over snelle USB 3.0-connectiviteit en 256-bits AES-hardwareversleuteling voor extra beveiliging.
 2. Seagate Backup Plus Slim: Deze slanke en stijlvolle externe harde schijf biedt capaciteiten van 1 TB tot 2 TB, snelle USB 3.0-overdrachtssnelheden en een eenvoudige back-upoplossing met één klik.
 3. LaCie Rugged Mini: De LaCie Rugged Mini is een duurzame en schokbestendige externe harde schijf die perfect is voor mensen die veel onderweg zijn. Het is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 TB tot 5 TB en biedt USB 3.0-connectiviteit.
 4. Samsung T5 Portable SSD: Deze externe solid-state drive (SSD) biedt razendsnelle overdrachtssnelheden en een compact ontwerp, waardoor het een uitstekende keuze is voor creatieve professionals en gamers. Het is verkrijgbaar in capaciteiten van 500 GB tot 2 TB.

Conclusie: Kies de Beste Externe Harde Schijf voor Uw Behoeften

Het kiezen van de beste externe harde schijf voor uw behoeften is een kwestie van het afwegen van factoren zoals opslagcapaciteit, snelheid, connectiviteit en prijs. Door rekening te houden met deze factoren en enkele van de best beoordeelde opties op de markt te overwegen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en investeren in een betrouwbare en efficiënte opslagoplossing die perfect aansluit bij uw behoeften.