Beste Gas BBQ – Klaar voor de zomer?

Of je nu een beginner of een ervaren chef bent, een gasbarbecue is de perfecte oplossing om snel en gemakkelijk de lekkerste maaltijden te bereiden. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel bespreken we onze topkeuzes voor de beste Gas BBQ op de markt, gebaseerd op factoren zoals prestaties, gebruiksgemak en duurzaamheid. Of je nu van plan bent om voor het eerst een barbecue aan te schaffen of je huidige model wilt upgraden, je zult zeker geïnteresseerd zijn om te ontdekken welke opties er zijn en welke het best bij jouw behoeften past. Lees snel verder om erachter te komen welke gasbarbecue perfect is voor jou!

Top 5 Beste Gas BBQ

Barbecook Siesta 310

 • Buiten BBQ met 3 branders
 • Geschikt voor 12 personen
 • Eenvoudig schoon t emaken
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Meer info / kopen >

Boretti Robusto

 • Buiten BBQ met 4 branders
 • Geschikt voor 18 personen

Meer info / kopen >

Weber Spirit E-325

 • Buiten BBQ met 3 branders
 • Geschikt voor 13 personen
 • Veel beschikbare accessoires

Napoleon Grills Freestyle 365

 • Buiten BBQ met 3 branders
 • Geschikt voor 11 personen
 • Inklapbare zijtafels (ideale extra werkruimte)

Cadac Carri Chef 50 Skottel

 • Beste camping Gas BBQ
 • Geschikt voor 9 personen
 • Verwisselbare kookoppervlaktes
 • Eenvoudig mee te nemen dankzij de afneembare poten

Voordelen van een Gas BBQ

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een gasbarbecue in plaats van een traditionele houtskoolbarbecue. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste:

 1. Snel en gemakkelijk: Het gebruik van een gasbarbecue is veel sneller en gemakkelijker dan het aansteken van een houtskoolbarbecue. Met een druk op de knop kan je binnen enkele minuten aan de slag.
 2. Consistente temperatuurregeling: Met een gasbarbecue kan je de temperatuur van het kookoppervlak veel nauwkeuriger regelen dan met een houtskoolbarbecue. Dit leidt tot betere en meer consistente kookresultaten.
 3. Minder rook en geur: Gasbarbecues produceren minder rook en geur dan houtskoolbarbecues, wat betekent dat je meer comfort hebt tijdens het koken en minder last hebt van rook in je ogen.
 4. Eenvoudig schoon te maken: Gasbarbecues zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan hun houtskool tegenhangers, omdat er geen as en houtskoolresten achterblijven.
 5. Veelzijdig: Gasbarbecues bieden de flexibiliteit om verschillende soorten voedsel tegelijkertijd te bereiden, wat ideaal is als je voor een groot gezelschap kookt of verschillende gerechten wilt serveren.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een gas bbq?

Bij het aankopen van een gasbarbecue zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Grootte: De grootte van de barbecue is een belangrijk aandachtspunt. Je wilt immers voldoende kookoppervlak hebben om aan jouw behoeften te voldoen en grote stukken vlees of vis te kunnen bereiden.
 2. Materiaal: Let op het materiaal van de barbecue, bij voorkeur gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Dit garandeert een lange levensduur en maakt de barbecue gemakkelijker schoon te maken.
 3. Branders: Het aantal branders is een belangrijke eigenschap van een gasbarbecue. Voor kleine tot middelgrote barbecuefeestjes is een barbecue met 2 branders voldoende, terwijl voor grotere evenementen een barbecue met 4 of meer branders nodig kan zijn.
 4. Vermogen: Het vermogen van de barbecue is een andere belangrijke factor om in gedachten te houden bij aankoop. Het vermogen van de barbecue bepaalt hoe snel de barbecue opwarmt en kan de kookervaring aanzienlijk beïnvloeden.
 5. Mobiliteit: Kijk naar de mobiliteit van de barbecue, zo zijn er verplaatsbare op wieltjes. Handig als je de barbecue wilt verplaatsen naar een andere plek in jouw tuin of patio.

Al deze factoren zijn belangrijk om te overwegen bij het kopen van een gasbarbecue en kunnen het verschil maken tussen een reguliere barbecue-ervaring en een buitengewone.

Waarom is een Barbecueën zo populair?

Barbecueën is een van de meest populaire manieren van buiten koken. Het brengt mensen samen en creëert een gezellige sfeer. De populariteit ervan is te wijten aan een aantal factoren:

 1. Sociaal aspect: Barbecueën is een sociale activiteit die mensen samenbrengt. Het biedt de mogelijkheid om met vrienden en familie buiten te koken en te genieten van elkaars gezelschap.
 2. Gemak: Barbecueën is gemakkelijk en vereist minimale voorbereiding. Eenmaal opgewarmd, kan je gemakkelijk verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden.
 3. Smaken: Barbecueën biedt unieke smaken die je niet kunt creëren bij het koken op een fornuis of in een oven. Door houtskool of rookchunks te gebruiken, krijg je die unieke, rokerige smaak.
 4. Veelzijdigheid: Barbecueën biedt veelzijdigheid in de voorbereiding en de keuze van gerechten. Het kan een breed scala aan voedingsmiddelen bereiden, van vlees en vis tot groenten en fruit.
 5. Buiten koken: Barbecueën laat mensen genieten van het buiten koken. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de frisse buitenlucht.

Al deze factoren maken barbecueën tot een van de meest populaire manieren van buiten koken en zijn de reden waarom het nog steeds een favoriete activiteit is voor vele mensen over de hele wereld.