Beste gratis virusscanner

Een virusscanner is een essentieel onderdeel van je beveiligingsstrategie. Het is belangrijk om een goede virusscanner te hebben, omdat deze je computer beschermt tegen malware en andere bedreigingen. Hieronder zullen we de voordelen van een virusscanner bespreken, of je beter kunt kiezen voor een gratis of betaalde virusscanner, wat een virusscanner doet, en enkele veelgestelde vragen over de beste gratis virusscanner.

Beste gratis virusscanner van dit moment

Voordelen van een virusscanner

  1. Bescherming tegen malware: Een goede antivirussoftware zoals Norton, Kaspersky of McAfee beschermt je pc tegen verschillende soorten malware zoals Trojaanse paarden, rootkits, ransomware enzovoorts.
  2. Bescherming tegen phishing-aanvallen: Phishing-aanvallers proberen bepaalde informatie zoals wachtwoordgegevens en creditcardgegevens te stelen door middel van verdacht nieuwsbrieven en websites. Met behulp van een antivirusprogramma wordt er op het internet gescand naar bekende phishing-sites waardoor uw gegevens veilig blijven.
  3. Bescherming tegen kwaadaardige websites: Een antivirussoftware scan op het internet naar websites die mogelijk schadelijke software hosten, zodat jouw computer beschermt blijft als je deze sites bezoekt.
  4. Automatische scans: Veel antivirusprogramma’s bieden automatische scans aan die periodiek scannen naar mogelijke bedreigingen op uw systeem, waardoor uw pc altijd up-to-date is met de laatste veiligheidsupdates.

Kies je beter een gratis of betaalde virusscanner?

Er zijn twee opties als het gaat om virusscanners; gratis en betaald. Hoewel er vele goede gratis antivirusprogramma’s zijn die uitstekende diensten bieden op basisniveau, biedt betaalde versies meestal betere prestaties en extra functies zoals eindpuntdetectie & antwoord (EDR) technologieën, anti-ransomware functies en ingebouwde firewalls voor effectieve beveiliging van uw systeem tegen internetbedreigingen. Als je serieuzer bent over cyberbeveiliging dan kan het verstandiger zijn om te investeren in een betrouwbare betaalde versie van eersteklas virusbescherming zoals Norton Secure of Kaspersky Total Security .

Wat doet een virusscanner?

Eén van de primaire functies van elke virusscanner is het scannen van documentbestandtypes naar potentiële schadelijke code die malware kan installeren op je computer zonder dat daar toestemming voor gegeven is. Echt goede programma’s gaan verder dan dat door ze proactief te laten aanpassingen detecteren aan bestaande apps op populaire app stores zoals Google Play Store of Apple App Store die gevaarlijk kunnen zijn om te installeren, onveilige website links te scannen, te controleren of er virussen zijn die daadwerkelijk schade aanrichten aan belangrijke besturingssystemen, data reserveercopy bestanden, hijack pc-instellingen, gebruikersaccountswachtwoordensysteemlokalisereninstellenidentificerenafluisterenhacker. Naast oude infectiestopprogramma’s maken ze ook marketrackersmalware niet meer actief, andere praktisch verdachte professionele services te verbergen en hijackingphishingservices houdoog in het oog. Ze voegen ook nieuwe malicious netwerkspecificaties toe.

Veelgestelde vragen over de beste gratis virusscanner

Wat is een goede gratis virusscanner?

Een goede gratis virusscanner omvat in elk geval op basisniveau antivirusfuncties, zoals realtime scans en detectie van malware, bestandsontdekking/verwerking, websitefiltering en meer. Een goed voorbeeld is Avast Free Antivirus.

Waar kan ik gratis virusscanners downloaden?

Er zijn verschillende websites waar je gratis virusscanners kunt vinden. Een aantal bekende opties zijn Kaspersky Security Cloud Free, Avast Free Antivirus en AVG AntiVirus Gratis.

Wat is het verschil tussen betaalde en gratis virusscanners?

Hoewel er vele goede gratis antivirusprogramma’s zijn die uitstekende diensten bieden op basisniveau, biedt betaalde versies meestal betere prestaties en extra functies zoals eindpuntdetectie & antwoord (EDR) technologieën, anti-ransomware functies en ingebouwde firewalls voor effectieve beveiliging tegen internetbedreigingen.