Beste laptop merken

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop? Dan raden we je aan om één van volgende laptops te kiezen. We zien hen als dé beste laptop merken. Dit wil zeker niet zeggen dat andere merken geen deftige laptops zullen produceren. Maar dat wil ook niet zeggen dat elke laptop van onderstaande merken een goede laptop maakt. Kies je één van onderstaande laptop merken en denk daarbij ook aan wat jij nodig hebt. Dan ga je de beste laptop keuze maken!

Beste laptop merken

Er zijn heel wat merken die laptops aanbieden. Maar hieronder kan je onze favoriete laptop merken terugvinden.

Apple

https://www.coolblue.nl/laptops/apple-macbook

Als we je één merk zouden moeten aanbevelen voor een nieuwe laptop? Dan is het Apple wel. Apple heeft met hun MacBooks de beste & populairste laptops op de markt gebracht. De MacBook Air is ook de meest verkochte laptop.

De MacBook Air is de budget vriendelijke laptop van Apple waar de meeste gebruikers zeer tevreden mee zullen zijn. Dankzij Apple’s eigen besturingssyteem MacOS kunnen ze hun hardware perfect afstellen op de software. We raden je wel aan om een MacBook Air te kiezen met minstens een M1 processor en minimaal 16 GB RAM (intern werkgeheugen)

De MacBook Pro is de krachtpatser onder de laptops van Apple. De MacBooks zijn al jaar & dag de beste laptops voor fotobewerking en/of videobewerking. De nieuwste generatie (MacBook met M2 processor) verstevigt deze positie nog maar eens. Het is & blijft de go-to laptop voor grafische vormgevers & creatievelingen.

Apple levert (net als hun andere producten) heel degelijke en duurzame producten. De MacBooks zijn hier niet anders. Je kunt een MacBook jaren blijven gebruiken zonder dat je merkt dat je toestel al enkele jaren oud is.

De Apple MacBooks beschikken over een zeer goede batterij. De MacBooks gaan gemakkelijk een volledige werkdag mee (afhankelijk van de taken die je uitvoert). Op zoek naar een laptop met lange accuduur? Kies dan een MacBook met M2 chip. Deze toestellen gaan tot wel 20 uur mee.

Eén van de belangrijkste redenen om voor een MacBook te kiezen is de gebruiksvriendelijkheid. Eenmaal je gewoon bent aan het MacOS ecosysteem, dan wil je geen andere laptop meer hebben.

Samsung

Samsung is een manusje van alles. Dit Zuid-Koreaans merk is in bijna elke categorie van huishoudproducten/gadgets actief. Ze hebben dus ook enkele krachtige laptops in hun assortiment. De Samsung Galaxy Book3 Pro & Galaxy Book3 Pro 360 zijn 2 toestellen die we zeker kunnen aanbevelen.

Dell

Een merk die al jaar & dag in ons lijstje staat is Dell. Dell is al lang actief in de categorie laptops. Ze richtten zich in de eerste plaats op bedrijven (en met succes). Maar ook voor de gewone gebruikers zijn er enkele degelijke laptops beschikbaar.

Verschillende type laptops

  • Notebooks
  • 2 in 1 laptops
  • Chromebooks
  • Gaming laptops

Veelgestelde vragen

Welk merk laptop gaat het langst mee?

Als we één merk naar voren moeten schuiven, dan zeggen we resultaat Apple.