Beste laptop met lange accuduur

Verschillende laptop merken pronken en adverteren dat hun laptops over een lange accuduur beschikken. Maar wat zijn nu de beste laptops met een lange accuduur? We zochten het voor je uit

Laptops met lange accuduur

  • MacBook Air M2 chips

Hoe accuduur van je laptop langer maken?

Wanneer je je laptop uit de verpakking haalt, dan werkt de batterij op zijn best. Naarmate je je laptop veel gebruikt, zal de levensduur van je accu lichtjes afnemen. Gelukkig zijn er wel manieren om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

  • Gebruik de juiste oplader: Elke laptop heeft een bijpassende oplader. Deze werkt is in de meeste gevallen ook de beste oplader. Gebruik ook steeds de originele of een oplader die dezelfde output kan geven.
  • Gaat je batterij niet meer lang mee? Overweeg dan om een Powerbanks voor laptop aan te schaffen.

Wie heeft een laptop met lange accuduur nodig?

Eigenlijk kan iedereen wel gebruik maken van een laptop met lange accuduur. Hoewel het merendeel van de laptop gebruikers bijna altijd een stopcontact in de beurt zullen hebben. Toch zijn er enkele gebruikers die erg gediend zullen zijn met een lange accuduur van hun laptop.

Studenten: studenten die een hele lesdag moeten doorkomen op één accu, zijn erg gediend met een laptop die dan ook een volledige dag (of zelfs langer) meegaat.

Pendelaars: Pendel je voor je werk en probeer je nog wat te werken tijdens het pendelen? Dan is een lange accuduur ook wel welgekomen.

Wat bepaalt de impact op de accuduur

Wil je het maximale uit je laptop accu halen? Dan zijn er wel enkele zaken waar je kunt op letten of in je gebruik kunt aanpassen om zo lang mogelijk op één accu te kunnen werken.

  • Helderheid van je scherm
  • Openstaande apps
  • Multitasken