Beste powerbank voor laptop

Powerbanks voor laptops zijn voor velen een godsgeschenk. Zeker als je vaak onderweg moet werken zonder toegang tot een stopcontact. Veel pendelaars, reizigers en studenten gebruiken met regelmaat een powerbank om hun laptop op te laden. Maar wat zijn nu de beste powerbanks voor je laptop? We zochten het voor je uit.

Wat zijn dé beste powerbanks voor je laptop?

Er zijn veel powerbanks op de markt. Maar ze zijn niet allemaal geschikt om je laptop mee op te laden. Hieronder kan je de beste powerbanks voor laptops terugvinden.

1. Xtorm Titan Powerbank 24.000 mAh

> Bekijken / kopen bij Bol.com

2. BlueBuilt 27.000 mAh

3. Belkin Powerbank 20.000 mAh

> Bekijken / kopen bij Bol.com

Let op: bepaalde laptops kan je niet opladen met een USB-C kabel. Controleer dus of je laptop compatibel is met een USB-C kabel voordat je er een aanschaft.

Als dat niet het geval is, zal je waarschijnlijk toch een adapter moeten kopen om het te laten werken. Bedenk ook dat USB-C veel meer stroom geleverd kan worden dan traditionele USB-kabels, dus als je laptop niet compatibel is met USB-C, zal hij waarschijnlijk sneller opladen

Voordelen van een laptop powerbank?

Een laptop powerbank heeft heel wat voordelen:

  1. Je kan de accuduur er mee verdubbelen of zelfs meer! Ideaal voor wanneer je een laptop hebt die geen lange accuduur heeft.
  2. Naast je laptop kan je er ook andere toestellen mee opladen (smartphone, drones, tablets, …)
  3. Een laptop powerbank is vaak goedkoper dan om de batterij van een oudere laptop te vervangen.

Nadelen van een laptop powerbank?

Het is niet allemaal rozegeur en maneschijn. Powerbanks hebben ook wel enkele nadelen.

  1. Prijzig: powerbanks voor laptops zijn niet goedkoop. Gemiddeld ligt de prijs boven de 100 euro voor een de betere powerbanks.
  2. Zwaar & groot formaat: omdat een powerbank voor een laptop een grote capaciteit moet hebben om je laptop minstens 1x te kunnen opladen. Dit vertaalt zich dan in een grotere powerbank qua gewicht & qua formaat