Beste tablet voor studenten

Een tablet voor studenten is een waardevol hulpmiddel voor het bijhouden van notities, het lezen van leerboeken en het maken van opdrachten. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij de aankoop van een tablet voor studenten, de voordelen van het gebruik ervan en de beste merken die beschikbaar zijn.

Beste tablets voor studenten

 • Remarkable 2 (voor notities)
 • Apple iPad (2021)
 • Samsung Tab A8
 • Apple iPad Pro (2022)
 • Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Tip: Ontdek de beste laptops voor studenten >

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tablet voor studenten?

 1. Scherm: Een groot scherm is belangrijk voor het lezen van leerboeken en het maken van aantekeningen. Kies een tablet met een scherm van minstens 10 inch.
 2. Batterijduur: Een lange batterijduur is belangrijk, vooral als je de tablet de hele dag gebruikt voor lessen of het maken van opdrachten.
 3. Besturingssysteem: Er zijn verschillende besturingssystemen beschikbaar, zoals iOS, Android en Windows. Controleer of het besturingssysteem compatibel is met de apps die je nodig hebt.
 4. Opslag: Een tablet voor studenten moet voldoende opslagruimte hebben voor het opslaan van leerboeken, notities en opdrachten. Kies een tablet met minimaal 32 GB opslagruimte.
 5. Stylus: Een stylus is een handig hulpmiddel voor het maken van aantekeningen en het tekenen van diagrammen. Zorg ervoor dat de tablet compatibel is met een stylus.

Voordelen van een tablet voor studenten

 1. Draagbaarheid: Een tablet voor studenten is licht en gemakkelijk te dragen, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen.
 2. Toegang tot digitale leerboeken: Een tablet biedt toegang tot een breed scala aan leerboeken en studiemateriaal, vaak tegen lagere kosten dan gedrukte exemplaren.
 3. Efficiënter studeren: Met een tablet voor studenten kun je snel en efficiënt notities maken, opdrachten voltooien en leerboeken lezen.
 4. Synchronisatie: Een tablet biedt vaak de mogelijkheid om notities en opdrachten te synchroniseren tussen apparaten, waaronder smartphones en laptops.
 5. Veelzijdigheid: Een tablet voor studenten kan worden gebruikt voor meer dan alleen studeren. Je kunt er ook films op kijken, naar muziek luisteren en games spelen.

Wat zijn de beste merken?

Er zijn verschillende merken die goede tablets voor studenten aanbieden. Sommige populaire merken zijn:

 1. Apple
 2. Samsung
 3. Microsoft
 4. Lenovo
 5. Huawei

Veelgestelde vragen over de beste tablets voor studenten

 1. Kan ik boeken lezen op een tablet voor studenten? Ja. Veel tablets voor studenten bieden toegang tot een breed scala aan leerboeken en studiemateriaal.
 2. Heb ik een internetverbinding nodig voor mijn tablet voor studenten? Niet altijd. Je kunt bestanden opslaan op je tablet en offline werken. Maar je hebt wel een internetverbinding nodig om studiemateriaal te downloaden en om toegang te krijgen tot online bronnen.
 3. Kan ik een muis gebruiken op een tablet voor studenten? Ja. Veel tablets zijn compatibel met usb-muizen en Bluetooth-muizen.
 4. Is het mogelijk om opdrachten te typen op een tablet voor studenten? Ja, dat kan. Je kunt opdrachten typen met een toetsenbord dat is gekoppeld aan de tablet of met de ingebouwde aanraaktoetsenbord.
 5. Zijn tablets voor studenten duur? De prijs van een tablet voor studenten varieert afhankelijk van de functies en het merk, maar er zijn ook goedkopere opties beschikbaar. Het is belangrijk om een aankoop te doen die past binnen jouw budget, maar ook rekening te houden met de benodigde functies en prestaties.